A Hit Gyülekezete lesz az egri Wigner Jenő Középiskola fenntartója

A közelmúltban Eger honlapján megjelent néhány, városi ingatlanokat érintő polgármesteri határozat. Ezek egyike a Senator-ház eladásáról szólt, amelynek kapcsán az önkormányzat azt a tájékoztatást adta portálunknak, hogy ez nem veszélyezteti a kultikus vendéglátóhely működését, mivel annak jelenlegi formában való üzemeléséről helyi jogszabály is rendelkezik. Megkeresésünkre a többi határozattal kapcsolatban is tisztáztak néhány dolgot.

A Hit Gyülekezete iskolafenntartó lesz

Az egyik határozat alapján úgy tűnt, a Hit Gyülekezete több épületet is megkap a városban. Az önkormányzat taájékoztatásából azonban kiderült, hogy nem ingatlanokat kap tulajdonba az egyház, hanem a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium iskolafenntartói jogát.

“Ezzel a kéréssel maga az iskolát eddig fenntartó Wigner Iskola Közalapítvány vezetése és az iskola igazgatója fordult hozzánk. Mint elmondták, mind a tanári kar, mind a szülők, mind a diákok abszolút támogatását élvezi ez az igény. Tekintettel arra, hogy ők már nem tudják a következő tanévet finanszírozni, azzal szembesültünk év elején, hogy vagy a Hit Gyülekezete kapja az iskolafenntartói jogokat, amihez mi – mint az ingatlanok tulajdonosai és az alapítvány tagjai – hozzájárulunk, vagy megszűnik az intézmény” – közölte az Egri Ügyekkel Szalay Andrea önkormányzati sajtóreferens.

Arra a kérdésre, hogy a határozatban említett szervezetek – az önkormányzat, a Hit Gyülekezete, a Wigner Iskola Közalapítványa és az Egri Városi Sportiskola – között mikor születik meg és várhatóan mit fog tartalmazni a megállapodás, azt a választ kaptuk, hogy ez egyelőre még folyamatban van.

A teljes cikk itt olvasható: http://egriugyek.hu/eger-ugye/eger-hit-gyulekezete-wigner-jeno-kozepiskola