Már húsz olyan tanár kapta el a koronavírust, aki Eger vagy a környék iskoláiban tanít

Közülük hárman már meggyógyultak, tizenheten vannak hatósági karanténban.

Szerdán írtunk arról, hogy az egri Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégium egyik tanára koronavírusos lett, kórházba került. Miután tudomásunkra jutott az eset, kérdéseket küldtünk az Egri Tankerületnek; arról érdeklődtünk, hogy hány koronavírusos tanárról, illetve diákról tudnak Egerben és környékén, hányan kerültek kórházba, esetleg intenzív osztályra, továbbá hányan vannak jelenleg is karanténban.

Ballagó Zoltán tankerületi igazgató arról tájékoztatta portálunkat, hogy az Egri Tankerületi Központ intézményeiben 20 pedagógusról van tudomásuk, akik megfertőződtek, közülük 3-an már meggyógyultak, jelenleg 17-en vannak hatósági karanténban. Egy pedagógust kórházban kezeltek akkor, amikor a választ kaptunk.

„Az elmúlt két hónapban 24 fertőzött diákról volt tudomásunk, akik közül 7-en meggyógyultak, 17-en pedig jelenleg is hatósági karanténban vannak” – tudtuk meg Ballagó Zoltántól.

A napokban a Pedagógusok Szakszervezete azt közölte, hogy információik szerint már három tanár halt meg koronavírus-fertőzésben a járvány kezdete óta, Budapesten, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Vas megyében.

Az eredeti cikk itt olvasható: http://egriugyek.hu/eger-ugye/mar-20-tanar-kapta-el-a-koronavirust-az-egri-tankerulet-iskolaiban