Időközi képviselő-választás Kalocsán

Mint ahogy az közismert mindenki számára, 2020. április 1-én lemondott Jánosi György, a 7. számú egyéni választókerület képviselője. Rövid indoklásában lemondásának okaként munkahelyi elfoglaltságát jelölte meg.

Jánosi György (Fidesz-KDNP-KJE) cselekedete sokakat meglepett, és egyedülálló a kalocsai önkormányzatiság újkori történetében!

Az időközi választás időpontját 2020. szeptember 20-ra írta ki a Választási Bizottság.

Elsőként a Fidesz-KDNP-KJE jelölő szervezet nevezte meg jelöltjét, Arnold Adrien pedagógus személyében. Közszájon forgott már néhány lehetséges név, de értesüléseink szerint Ők nem vállalták a jelöltséget, így az egyébként teljesen másik körzetben élő tanárnőt indítja az említett jelölő szervezet.

Másodikként a nemrég alakult, dr. Bagó Zoltán által elnökölt Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület nevezte meg jelöltjét dr. Tóth Roland ügyvéd személyében. (Dr. Bagó és dr. Tóth a 2019-es választáskor még a Szívből Kalocsáért Egyesület oszlopos tagjai voltak!)

Szinte biztos volt, hogy a 2019-es önkormányzati választáson, független jelöltként kitűnő és kiemelkedő eredményt elért, a körzetben lakó dr. Vincze András jogász is indulni fog, erre szinte kötelezi az akkori nagymértékű választói bizalom. Harmadikként, a várakozásoknak megfelelően, dr. Vincze András jelentette be indulási szándékát.

Néhány nap elteltével, közös sajtótájékoztatót tartott a Békés Kalocsáért Egyesület, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Momentum, az MSZP és a Szövetségben Városunkért Egyesület. Külön-külön kijelentették, hogy nem indítanak saját jelöltet a 7-es számú választókerület megüresedett képviselői helyéért, hanem arra kérik szimpatizánsaikat, hogy szavazzanak dr. Vincze András független jelöltre.

Másnap dr. Tóth Roland is bejelentette, hogy visszalép a jelöltségtől, és arra kéri szimpatizánsait, hogy szavazatukkal ugyancsak dr. Vincze Andrást támogassák.

A teljes cikk itt olvasható: https://www.6300.hu/2020/08/27/idokozi-kepviselo-valasztas-kalocsan/