Újabb egyetemek esetében nyújtották be az alapítványi kézbe adáshoz szükséges törvényjavaslatokat

A színművészeti egyetem példája okán az egész ország megtudta, hová fajulhat egy olyan egyetemi fenntartóváltás, amelyet sem az oktatók jó része, sem a hallgatók nagy része nem akar. Ma már mozgalom lett a Free SZFE.

Kecskeméten már a páholyból figyelik a többi egyetemet

Kecskeméten hasonló módon, bár szinte csönd nélkül történt meg a váltás. A változtatás magjai itt, ha úgy tetszik baráti talajra hullottak, minden ellenkezés vagy hangoskodás nélkül átment a fenntartóváltás. Sőt, a polgármester úgy nyilatkozott, hogy a kecskeméti felsőoktatás megerősödését hozzák a változások. A pedagógusképzés okán azonban már van érezhető morgolódás a közvéleményben, és az ellenzék is több esetben felszólalt, mert úgy érzi, rossz kezekbe került a nagy múltú képzés (a Neumann egyetemtől átkerült a Károli egyetemhez, amely Nagykőrösre tette a rektori hivatalt, nem indít szeptembertől tanító szakot Kecskeméten, a gyakorló intézményeket pedig a katolikus egyháznak passzolná át). Tehát egy ideje már a Neumann János Egyetemért Alapítvány a fenntartója a kecskeméti egyetemnek.

A teljes cikk itt olvasható: https://kecsup.hu/2021/04/ujabb-egyetemek-eseteben-nyujtottak-be-az-alapitvanyi-kezbe-adashoz-szukseges-torvenyjavaslatokat/