Egy éve választották meg a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőit

Az alábbiakban a Szövetség a Hírös Városért Egyesület városházi frakciójának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményét olvashatják.

Egy évvel ezelőtt, 2019. október 13-án, Magyarország választott. Budapest mellett számos városban ellenzéki győzelem született.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltjei Kecskeméten is jelentős változást érték el. Megtörve a Fidesz-KDNP korábbi hegemóniáját, 6 egyéni választókerületben győztek jelöltjeink. További 3 listás képviselőnkkel, 9 fős frakciónk meghatározó erőt képvisel Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésében. Munkánkkal, kezdeményezéseinkkel folyamatosan segítjük Kecskemét polgárainak mindennapjait. Kérdéseinkkel, interpellációinkkal rávilágítunk a városban lévő problémákra, hiányosságokra.

Fontosnak tartjuk az önkormányzatunk átlátható gazdálkodását, az elszámoltathatóságát, a korrupció elleni fellépést. És ezt folyamatosan számon is kérjük.

A kialakult pandémiás helyzet mindannyiunkra komoly feladatot ró. Sajnos a város költségvetése is megérezte ennek hatását. Komoly adóbevételektől estünk el, melynek mértéke, várhatóan milliárdos nagyságrendű lesz 2020-ban. Várhatóan további, közel 3 milliárd Ft-tal nő az eddigi 1,4 milliárd Ft-os Szolidaritási hozzájárulásunk mértéke az állam felé, 2021-től. Ez kihatással van a város mindennapjaira is. Bízunk benne, hogy hamarosan a hátunk mögött tudhatjuk a Covid-19-et és újult erővel dolgozhatunk a városért, Önökért!

Vigyázzunk egymásra!

Kecskemét, 2020. október 13.

Szövetség a Hírös Városért Egyesület Frakciója

Az eredeti cikk itt olvasható: https://kecsup.hu/2020/10/egy-eve-valasztottak-meg-a-szovetseg-a-hiros-varosert-egyesulet-kepviseloit/