Vendég lenne a munkahelyén a KTV új ügyvezetője?

Mi persze nem tudjuk a választ a címben feltett kérdésre. A Kecskeméti Televízió maga közölte a saját Facebook oldalán, hogy a Kecskeméti Televízió új ügyvezetője volt a vendégük. Ez látható a kiemelt képen. Aztán lett ez még szürreálisabb is, amikor a műsorvezető azzal köszöntötte Kozák Polettet, hogy

“KÖSZÖNJÜK, HOGY ELFOGADTAD A MEGHÍVÁST.”

Mintha lenne egy részről a Kecskeméti Televízió, és lenne külön Kozák Polett, akivel egyeztetni, szervezni kellett volna, akit kérlelni kellett volna, hogy igazgatói szobájából átgyalogoljon a 30 méterre lévő stúdióig, és ott a műsor készítői megtisztelve érezhessék, hogy az új vezető köszöntheti őket és a nézőket.

Ügyesen játszották ki a “mindenki megszavazta Kozák Polettet” kártyát

De lendüljünk túl ezen, és nézzük, miről szólt a beszélgetés. Azzal indult, amit -joggal- nem győznek hangsúlyozni: tudniillik, hogy Kozák Polettet az illetékes közgyűlési bizottság (Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság) egyöntetűen megszavazta az önkormányzati médiacentrum vezetőjének (ebben az esetben közgyűlési megerősítésre nem volt szükség). Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt. Információink szerint egyedül Józsa Bálint nem volt ott az ellenzékiek közül, de Fücsök Fanni (ő külsős tag) és Szőkéné Kopping Rita (ő a bizottság alelnöke) is igennel szavazott az új ügyvezetőre, így kapott 6 igent. Ez kétségtelenül nagy fegyvertény, és alighanem lesz még szituáció, amikor ezt akár ő maga dörgöli majd oda egy-egy kritika esetén. És főleg ez az ellenzékre nézve lesz “megsemmisítő”, mert ha éri nyilvános kritika az önkormányzati sajtó vezetőjét, az nem a Fidesz-KDNP oldaláról várható, hanem a Szövetség képviselői részéről. De mivel ennek a frakciónak a tagjai is bizalmat szavaztak Kozák Polettnek, az esetleges támadások könnyen verhetők vissza azzal, hogy nem olyan régen még egyetértettek a kinevezésével, megbíztak benne, jónak találták. És erre még rá is erősített az ellenzéki frakció Bodrozsán Alexandra révén a múltkori közgyűlésen azzal, hogy gratulált, és elmondta újból, hogy bizalmat szavaztak neki, és remélik, az ellenzék több szerepet kap majd a médiacentrum felületein a jövőben.

Kozák Polett “ezzel köszönt be” új ügyvezetőként

Kicsit térjünk el ettől a stúdióbeszélgetéstől. Azért, hogy arról elmélkedjünk, megérdemelte-e az ellenzék bizalmát Kozák Polett. A kinevezése után pár nappal a már általa irányított sajtó kijavította az egy hónapja megírt cikkét. Miután a polgármester arról beszélt az ellenzéki képviselők felé, hogy szétspriccelték azt az álhírt, hogy a városnak imázsfilmje készült volna, átírták ebben a cikkben azt a részt, hogy bemutatták “Kecskeméti új imázsfilmjét”. Erről ugyanis a médiacentrum számolt be augusztus közepén, és ha ez álhír csupán, akkor nem az ellenzéki képviselők terjesztették ezt. Szóval ezt átírták pont azokra a szavakra, amelyről a polgármester beszélt: turisztikai kisfilm lett írva utólag a cikkbe. Így igazodik a polgármester szavaihoz az írás.

Az teljes cikk itt olvasható: https://kecsup.hu/2020/10/vendeg-lenne-a-munkahelyen-a-ktv-uj-ugyvezetoje/