Stumpf István megerősítette: Szili Katalin tagja lesz a PTE alapítványi kuratóriumának

A Szabad Pécs írta meg azt nem hivatalos, de biztosnak mondott, egyetemi és politikai értesülésekre hivakozva, hogy Szili Katalin volt MSZP-s házelnök is tagja lehet a jövőben PTE-t működtető alapítványnak. Stumpf István egyetemi modellváltások koordinálásával megbízott kormánybiztos csütörtök este ezt meg is erősítette az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Bódis József felőoktatásért felelős államtitkár, korábbi rektor lehet a PTE-t a jövőben működtető alapítvány elnöke, a további négy tag pedig Mikes Éva, Szili Katalin, Decsi István és Rappai Gábor lehetnek – írta meg nemrég a nem hivatalos, de biztosnak tűnő hírt a Szabad Pécs, egyetemi és politikai forrásokra hivatkozva.

Mint írtuk, ezt az öt nevet többen is mondták akkor nekünk, de egészen biztosra csak egy forrásunk vette ezt névsort. Azt mindenki biztosra vette, hogy Bódis József “hazajön” elnöknek, és hogy Mikes Éva fejlesztési kormánybiztos is tag lesz.

A PTE KTK volt dékánjának, a dokori iskola vezetőjének, Rappai Gábornak a tagsága nem lenne meglepő, vele kapcsolatban a korábbi években többször is felmerült az is, hogy rektori címre is esélyes, Decsi István frissen kinevezett kancellárként és ex-politikusként (ráadásul egykori pécsi fideszes alpolgármesterként) megint csak nem meglepő.

Szili Katalin pedig kifejezetten közel áll immáron jó ideje a Fidesz felső vezetéséhez, jelenleg miniszterelnöki megbízott, hivatalosan a feladata: személyes közreműködés a határon túli autonómiaügyek egyeztetési eljárásaiban.

A teljes cikk itt olvasható: https://szabadpecs.hu/2021/04/stumpf-istvan-megerositette-szili-katalin-tagja-lesz-a-pte-alapitvanyi-kuratoriumanak/