Weöres-szobor: lehetőség lesz az érdemi, szakmai párbeszédre Pécs alpolgármestere szerint

Van folytatása a Weöres Sándorról mintázott szobor ügyének. Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere Csizmadia Péternek címzett nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz, válaszul a Fidesz pécsi frakcióvezetője nyílt levelére. Az alpolgármester szerint sajnálatos dolog, amikor politikusok foglalkoznak „a szoborüggyel”, és ugyanígy előnytelennek és jogosulatlannak gondolta a politikusi közreműködést a Weöres-szobor kihelyezése pillanatában is.

Lapunk még éppen annak előtte, Weöres születésének évfordulójára közölt egy írást a szoborról. Aztán pedig beszámoltunk arról, hogy a Fidesz pécsi frakcióvezetője, Csizmadia Péter nyílt levélben szólt Bognár Szilvia pécsi alpolgármesterhez, mivel tervben van a szobor áthelyezése a jelenlegi helyéről, majd magunk is elmondtuk a véleményünket az ügyről és a szoborról. Most erre az említett, Csizmadia Péter által jegyzett nyílt levélre válaszolt a megszólított pécsi alpolgármester, és küldött el szerkesztőségünknek maga is egy nyílt levelet Csizmadia Péternek címezve, “tekintettel arra, hogy a Weöres Sándor-szobor ügyben nekem címzett nyílt levelét a Szabad Pécs Facebook oldalán olvastam”.

Az alpolgármester levelét is teljes terjedelmében közöljük, annyit azonban kiemelünk belőle, hogy Bognár Szilvia szerint (is) sajnálatos dolog, amikor politikusok foglalkoznak „a szoborüggyel”, és ugyanígy előnytelennek és jogosulatlannak gondolta a politikusi közreműködést a Weöres-szobor kihelyezése pillanatában is.

A teljes cikk itt olvasható: https://szabadpecs.hu/2020/06/weores-szobor-lehetoseg-lesz-az-erdemi-szakmai-parbeszedre-pecs-alpolgarmestere-szerint/