Velünk a Város: Saját magát bízta meg munkákkal jó pénzért Alakszai Zoltán

Havi bruttó fél millió forintot vett fel stratégiaalkotásért, monitorozásért és javaslatok megfogalmazásáért Alakszai Zoltán jegyző, fideszes polgármester-jelölt tavaly augusztusig – mondta Bazin Levente önkormányzati képviselő.

2018-ban egy éven át szintén havi 500 ezer forintot kapott hatékonyságjavításért és ismét stratégiaalkotásért; 2017-ben havi 300 ezer forinttal gyarapodott a számlája például azért, hogy dolgozza ki a „vezetői elképzelések és szakmai víziók egységes platformját”. Egy alkalommal pedig 1,5 milliót kapott háromhavi koncepció-kidolgozásért és intézményi átalakításért – sorolta Bazin Levente, a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője egy pénteki sajtótájékoztatón, hozzátéve: mindezeket számlák támasztják alá. És a jegyző, tehát Alakszai Zoltán jóváhagyásával bízták meg ezekkel a feladatokkal – pont Alakszai Zoltánt.

– Ma Magyarországon sokan még mindig nem keresnek egy év alatt sem annyit, mint amennyit ő három hónap alatt a sokszázezres jegyzői fizetése mellett – mutatott rá a Velünk a Város politikusa.

Hozzátette, a korábbi jegyző, polgármester-jelölt „akkor sem aggódott a közpénzért, amikor a város pénzén annyit utazott budapesti otthona és Miskolc között hivatali luxusautójával, hogy akár négy és félszer megkerülhette volna a Földet is”. Vagy „amikor jegyzői munkája megkezdése után szinte azonnal 1,5 millió forintos jutalmat fogadott el”.

A teljes cikk itt olvasható: https://www.borsod24.com/2020/06/27/velunk-a-varos-sajat-magat-bizta-meg-munkakkal-jo-penzert-alakszai-zoltan/