Elfogadták Szeged költségvetésének módosítását, 800 milliót vonnak el a városi cégektől

A koronavírus-járvány kitörése óta először tartott közgyűlést Szeged. Ez jobbára a megszorításokról és az elvonásokról szólt a költségvetés módosítása miatt, ugyanis Szeged költségvetésében egy ötmilliárd forintos lyukat ütött a koronavírus-járvány a városvezetés szerint. Ebben többek között a védekezés költségei és a járványügyi korlátozások hatásai is benne vannak. A közgyűlés most a sporttámogatásokat és az önkormányzati cégek pénzeit is jelentősen csökkentette, utóbbiaktól összesen 800 millió forintot vontak el.

A változtatásokat tartalmazó előterjesztést nemrég hozták nyilvánosságra, így azt bárki böngészheti már. Ebből kiderül, hogy a városnak csak az jelentett 644 milliós kiesést, hogy egy ideig zárva voltak a kulturális és szórakoztatóipari létesítményei, úgymint a vadaspark, a mozi vagy a fürdők. Erre jönnek még rá a súlyos mínuszok a közlekedési ágazatból: a Szegedi Közlekedési Társaságnál 750 millió forintos kiesést regisztráltak eddig az utasforgalom csökkenése okán, parkolás nélkül. A Városkép és Piac Kft.-nél 193 millióról mondtak le a bérleti díjak lemondása miatt.

A következő összegeket vonhatják el a város cégeitől idén:

Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt.: 238 millió forint,
Szegedi Környezetgazdál­kodási Nonprofit Kft.: 217 millió forint,
Szegedi Közlekedési Társaság: 100 millió forint,
Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft.: 100 millió forint,
Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.: 68 millió forint,
Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft.: 40 millió forint,
Sport és Fürdők Kft.: 18 millió forint,
Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft.: 13,3 millió forint,
Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.: 8,3 millió forint.
Összesen tehát úgy 802 millió forintot spórolhat ezzel a városvezetés.

Az eredeti cikk itt olvasható: http://szegeder.hu/elfogadtak-szeged-koltsegvetesenek-modositasat-800-milliot-vonnak-el-a-varosi-cegektol/