Előbukkant Botka László, ezúttal Pálinkás József professzorral találkozott

„Ma Pálinkás József professzorral, az Orbán-kormány korábbi oktatási miniszterével, az MTA volt elnökével egyeztettem a városházán. Pálinkás József városunkban, a szegedi egyetemen végzett 1977-ben. Szóba került a Szegedi Tudományegyetem autonómiája, a magyar oktatás és tudományos élet elleni kormányzati támadás. Konzervatívok, szabadelvűek és baloldaiak egyaránt elutasítják azt a rombolást, amit a Fidesz az elmúlt években művelt” – írta első találkozásos posztjában a bizonyos koronavírus-ügy után.

A találkozón továbbra sem láthatóak maszkviselés jelei, pedig elvileg oltottaknál is javallott. Korábban Dobrev Klára látogatásával kapcsolatban kerestük levélben a szegedi önkormányzat sajtóosztályát, de kérdéseinkre nem reagáltak. Egyedül az önkormányzati sajtóban közölte közvetve egy interjúban Martonosi Éva jegyző, hogy „a polgármestert, az alpolgármestereket, engem és az aljegyzőket is elkerülte eddig a vírus, és reméljük, hogy ez a jövőben is így marad”. Botka ekkor eltűnt egy időre a nyilvánosság elől, elég nagy volt a titkolózás arról, hogy bármi történt volna vele.

Az eredeti cikk itt olvasható: http://szegeder.hu/elobukkant-botka-laszlo-ezuttal-palinkas-jozsef-professzorral-talalkozott/