Itt a májusi turisztikai rangsor: Gyöngyös népszerűbb lett Egernél

Két Heves megyei város is szerepelt a legnépszerűbb települések listáján.

Májusban újraindult a 2020-as turisztikai szezon belföldön, és az eddigi adatok alapján az éves belföldi forgalom meghaladhatja a korábbi évekét – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Nemzeti Adatszolgáltató Központ (Ntak) legfrissebb adatai alapján az MTI-vel szerdán.

Idén májusban a rendszerbe adatot beküldő magyarországi szálláshelyekre 134 ezer vendég érkezett, akik 433 ezer vendégéjszakát töltöttek el. A nemzetközi utazási korlátozások miatt májusban a belföldi forgalom volt meghatározó: a vendégszám 94 százaléka, a vendégéjszakák 82 százaléka a hazai vendégektől származott.

Sokan utaztak Gyöngyösre, Egerbe

 

A korlátozások feloldása után indult meg a vendégforgalom, elsősorban a pünkösdi hétvégén és a belföldiek körében. A teljes májusi vendégforgalom közel kétharmada (278 ezer vendégéjszaka) a május 18-31. közötti időszakban valósult meg. A magán- és egyéb szálláshelyek szerepe a szokásosnál jelentősebb volt májusban, különösen a belföldi forgalomban, ahol a vendégéjszakák 42 százalékát ilyen szállástípusokon töltötték. A szállodák az összes vendégéjszakaszám 31 százalékát adták és a szálláshely bevétel 56 százaléka is itt keletkezett.

Teljes cikk az Egriügyek.hu oldalán olvasható