LMP – Bérkiegészítést a szociális dolgozóknak, több központi költségvetési forrást Veszprémnek!

Az LMP mai veszprémi sajtótájékoztatóján Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője bérkiegészítést követelt a szociális dolgozóknak, Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő pedig több központi költségvetési forrást kért Veszprémnek.

– A szociális dolgozók számára az egészségügyben adott juttatáshoz hasonló, egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítést szorgalmaz az LMP – mondta Ungár Péter. – Kásler Miklós miniszter szerint a szociális dolgozók azért nem kapják meg az egyszeri bérkiegészítést, mert önkormányzati fenntartású intézményekben dolgoznak, így a kormány semmit nem tud tenni az érdekükben. Egyrészt azonban a szociális intézmények jelentős része állami fenntartású, másrészt az állam akár az önkormányzati fenntartásúak esetében is adhat forrást erre a célra, de nem teszi. Az példamutató, hogy a veszprémi önkormányzat elismeri a szociális dolgozók elmúlt hónapokban tanúsított helytállását, amellyel az első vonalban harcoltak a védekezés során, és 20 millió forintos keretösszeget különít el számukra plusz juttatásként. Mindemellett nem hagyhatjuk, hogy a kormány levegőnek nézze a szociális dolgozókat, ezért azt kérem, aki egyetért azzal, hogy a szociális dolgozóknak is jár az egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítés, írja alá az ezzel kapcsolatos petíciót! Érjük el együtt, hogy a kormány meggondolja magát!

A petíciót itt lehet aláírni: https://beremelest.hu/

A teljes cikk itt olvasható: http://www.veszpremkukac.hu/lmp-berkiegeszitest-a-szocialis-dolgozoknak-tobb-kozponti-koltsegvetesi-forrast-veszpremnek/