Ennyi volt, Szabó Bálint kitálalt: ezért rabolták el egy hete!

Szabó élő videójában mesélte el, hogyan is történt az a bizonyos múlt hétfő, amikor nyoma veszett estig. Illetve többet nem mondott, mint amit eddig is tudni lehetett, de azt kijelentette, hogy nem volt pszichiátrián, és hogy feljelentést tesz azok ellen, akik ezt híresztelték róla.

Mint mondta, egy hete hétfőn hajnali 5 órakor indult el Felső Tisza-parti otthonából Škoda Octavia-jával, hogy lefussa szokásos köreit. Útközben az Etelka sori benzinkúton tankolt, és megvette a „napi sajtót”, illetve feleségének és kislányának „apró meglepetéseket” is.

Azt azonban, hogy mi történt ezt követően, nem osztotta meg a sajtóval ma délben tartott sajtótájékoztatóján, mert még egyrészt folyik az ügy, másrészt családja érdekei védelmében, érvelt.

Annyit ugyanakkor megosztott, hogy egy hete este 8-kor gyalogosan, mezítláb, egy szál alsónadrágban az M43-as környékén haladt Makó felé egy úton, ahová „nem önszántamból kerültem”. Mint fogalmazott, segítséget kérő integetésére egy szolgálaton kívüli rendőr állt meg, aki „megmentette az életemet”.

„A helyszínen azonnal hőtartó fóliába csavartak, melegítő infúziót adtak, ellátták a bal kezemen keletkezett égési sérülést, majd rendőri felügyelet mellett a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói sürgősségi betegellátó ambulanciájára szállítottak hipotermia-diagnózissal” – mondta, majd hozzátette, hogy tiszta volt tudatállapota. Ez azért fontos, mert a sajtó – köztük mi is – azt írta róla, hogy zavart volt ekkor, és a pszichiátriára vitték be. Innen éjjel 23 órakor távozott saját felelősségére.

Elmondta, ezt követően lebetegedett, és a családját is lelki trauma érte, de mégis meg kellett most szólalnia bevallása szerint, mert „Szeged város jelenlegi vezetése – a polgármesterrel az élen – a helyzetet kihasználva embertelen és aljas, napokig tartó lejáratókampányban rágalmazó karaktergyilkosságba kezdett velem szemben, alig pár órával a fent részletezett történéseket követően”. Szerinte valótlan az a Szeged.hu-n megjelent a hír, hogy pszichiátriára szállították volna.

Kifogásolta Botka László Facebook-posztját is, melyben „gyógykezelésre szoruló ember”-nek nevezte Szabót a polgármester. Ez nemcsak helyi szinten, hanem országosan is megjárták a sajtót. A képviselő írásos engedélyét adta a Szegedi Tudományegyetemnek, hogy cáfolják meg ezeket az állításokat. A Szabó Bálint ellen indult virtuális hadjáratról és annak morálisan felmerülő kérdéseiről véleménycikkben írtunk nemrég, ez ide kattintva olvasható.

Szabó Bálint tájékoztatója végén azt kérte a sajtótól és a szegediektől, hogy egy ideig türelemmel legyenek felé, mert családjával szeretne lenni a háttérben látható épületben, ahol lakásuk található.

https://www.facebook.com/watch/?v=234776564983900 

Az eredeti cikk itt olvasható: http://szegeder.hu/ennyi-volt-szabo-balint-kitalalt-ezert-raboltak-el-egy-hete/